ОБСЄ зафіксувала понад 2500 вибухів на Луганщині в ході останнього загострення

Читать на русском
У Луганській області за останню добу спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували 2500 вибухів.

У Луганській області за останню добу спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували 2500 вибухів.

Про це заявив у вівторок голова Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Яшар Чевік, виступаючи по відеозв'язку з доповіддю у Раді Безпеки ООН.

«Сьогодні СММ зареєструвала дуже серйозний інцидент в західній частині Луганської області, - сказав він. - Там значно почастішали випадки порушення вогню, зафіксовано понад 2500 вибухів. Місія продовжує аналізувати отриману сьогодні інформацію».

«Як і в минулому, такі спалахи конфлікту можуть нашкодити позитивним тенденціям, які намітився раніше і створити ризик ескалації», - додав Чевік.

Нагадаємо, у вівторок, 18 лютого, бойовики атакували позиції українських військових поблизу Новотошківського, Горіхового, Кримського, Хутора Вільного.

Унаслідок обстрілу один військовий загинув, четверо зазнали поранень.

У соцмережах опублікували відео ранкового бою на Донбасі.

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що в п'яту річницю Дебальцевській трагедії бойовики і окупанти влаштували цинічну провокацію.

Також голова МЗС Литви Лінас Лінкявічюс висловив стурбованість у зв'язку із сьогоднішньою атакою збройних формувань Російської Федерації позицій підрозділів ООС на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: