Велика Британія закликала РФ припинити відправляти на Донбас «гумконвої»

Читать на русском
У Великій Британії заявили, що Росія повинна негайно припинити висилати бойовикам на Донбас так звану гуманітарну допомогу. Також РФ зобов'язана допустити представників Червоного Хреста до заручників.

Росія повинна припинити направляти на Донбас так звану «гуманітарну допомогу» і допустити представників МКЧХ до полонених.

Про це заявила постійний представник Великої Британії при ООН Карен Пірс на засіданні Ради Безпеки ООН в Нью-Йорку, пише Інтерфакс.

Пірс нагадала, що за шість років війни на Сході України загинули понад 13 тисяч людей (у тому числі – 3,5 тис. мирних жителів). Ще майже 30 тисяч осіб були поранені. На сьогоднішній день реальної гуманітарної допомоги потребують 3,5 млн людей.

«Росія несе велику відповідальність за довготривалі страждання. Ми закликаємо Росію негайно припинити практику відправлення неочікуваних «гуманітарних конвоїв» через кордон і замість цього сфокусуватися на сприянні в безпечній доставці міжнародної допомоги, заснованої на узгодженому міжнародному механізмі, як передбачено Мінськими угодами», - сказала вона.

У НАТО прокоментували загострення на ДонбасіЕскалація на Донбасі підриває умови Мінських угод щодо мирного врегулювання конфлікту в регіоні.

Пірс також додала, що Росія зобов'язана забезпечити «повний і безумовний доступ» представників «Міжнародного комітету Червоного Хреста» до полонених, які були затримані на Донбасі.

Нагадаємо, в ніч на 19 лютого Рада безпеки ООН провела відкрите засідання, ініційоване РФ напередодні п'ятої річниці Мінських домовленостей.

Сторони також обговорили загострення на Донбасі 18 лютого, коли бойовики атакували позиції бійців ООС поблизу Золотого. Через обстріли Україна зазнала втрат – один боєць загинув, четверо були поранені.

У четвер, 20 лютого, з ініціативи України Генеральна Асамблея ООН проведе спеціальне засідання щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: