ООН представила план гуманітарної допомоги Україні

Читать на русском
Представництво ООН в Україні презентувало в середу план гуманітарної допомоги постраждалим від конфлікту на Донбасі, яким передбачається виділити близько 158 млн дол. в 2020 році.

Представництво ООН в Україні презентувало в середу план гуманітарної допомоги постраждалим від конфлікту на Донбасі, яким передбачається виділити близько 158 млн дол. в 2020 році.

Про це повідомила в середу координатор системи ООН, постійний представник Програми розвитку ООН (ПРООН) в Києві Оснат Лубрані.

«Я представила план гуманітарного реагування для України, в якому відзначена потреба в $ 158 млн для фінансування нашої гуманітарної роботи у 2020 році», - повідомила вона журналістам на пресконференції в Києві.

За словами Лубрані, організація планує надати гуманітарну допомогу близько 2 млн осіб, які найбільше постраждали внаслідок конфлікту на сході України. Разом з тим, за даними ООН, допомоги потребують 3,4 млн осіб. «Ми розуміємо, що у нас не вистачить ресурсів, щоб допомогти кожному. Тому план пріоритетний для найбільш вразливих категорій в найбільш постраждалих від конфлікту районах», - пояснила координатор системи ООН.

План гуманітарного реагування для України передбачає надання соціальної та психологічної допомоги постраждалим від конфлікту на Донбасі, реалізацію інфраструктурних проектів, а також фінансування сфери освіти, охорони здоров'я, водопостачання, санітарії.

Робота зі збору коштів для реалізації гуманітарного плану проходить під егідою ООН за участю низки національних і міжнародних неурядових організацій.

Раніше ООН направила понад 100 тонн гумдопомоги на Донбас.

Також в ООН порахували кількість жертв серед цивільних на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: