Данілов розповів, як має проходити спільне патрулювання на Донбасі

Читать на русском
Патрулювання кордону на Донбасі має проходити, щоб відбулися вибори за українським законом на українській території, щоб припинилася ця війна.

Патрулювання кордону на Донбасі має проходити, щоб відбулися вибори за українським законом на українській території, щоб припинилася ця війна.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі програми «Україна 24».

РНБО затвердила Стратегію нацбезпеки і оборониЗа словами Данілова, Стратегія передбачає, що найвищий пріоритет і головна задача держави - встановлення миру як запоруки розвитку країни.

Данілов зазначив, що прикордонники повинні стояти на кордоні, Нацгвардія має контролювати прилеглу територію, а жителі місцевих громад могли б брати участь у спільному патрулюванні.

Данілов уточнив, що Україна не буде патрулювати з тими, хто вбивав українців.

«Є представники місцевих громад, які є на тих територіях. Люди, які мають українську прописку, які є місцевими, мають право брати участь у таких патрулях. Ми будемо розуміти, що це за людина, чим вона займалась в той час, коли була окупація. Ще раз підкреслюю - це не можуть бути люди, які вбивали українців», - заявив Олексій Данілов.

Секретар РНБО заявив, що процес спільного патрулювання кордону здійснюватися при узгодженні з ОБСЄ або іншою міжнародною організацією. Мова йде про те, що будуть встановлені протоколи, де буде обумовлено - хто і як повинен патрулювати кордон.

Зазначимо, в Росії вважають, що розгляд ідеї президента України Володимира Зеленського з патрулювання кордону з РФ на Донбасі неможливе без урахування думки «ДНР» і «ЛНР».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: