Тренди та антитренди обіцянок нового політичного сезону

Читать на русском

Хочете бути в курсі модних тенденцій серед обіцянок політиків? «Слово і Діло» розбиралось, хто полюбляє кежуел, а в кого душа лежить до екстравагантності. Що зараз модно обіцяти та які колекції обіцянок шановні політики успішно виконали або провалили. Аналізувала й обирала тренди та антитренди обіцянок політиків у новому випуску «Модного вироку» Ірина Левицька.

Тренди та антитренди обіцянок нового політичного сезонуСлово і Діло

До класичної колекції обіцянок – підвищити розмір пенсій та виплати вчителям – долучилися практично всі партії, які пройшли до парламенту, крім «Голосу». Депутати відпрацювали вже дві сесії, але до реалізації обіцяного ще не підійшли впритул.

Цікава ситуація із антитрейдами. У минулому сезоні це був гральний бізнес, проти легалізації якого категорично виступали Ляшко, Королевська та Філатов. У новому сезоні готовність голосувати за легалізацію грального бізнесу висловили Бужанський, Гетманцев, Качура та Дубінський за умови, що казино та гральні автомати будуть розташовані в спеціально відведених місцях та за європейськими нормами.

Однозначним трендом цього політичного сезону стали обіцянки щодо ринку землі на всі смаки та побажання. Були й обіцянки і про альтернативний законопроект про ринок землі, і внести правки вже до нинішнього або навпаки – не скасовувати мораторій та залишити землю українським селянам. Звучали й обіцянки про обмеження продажу землі в «одні руки», а також можливість купити землю тільки українцям та вітчизняним фірмам.

Окремо формується ціла колекція обіцянок «за правду та справедливість». До речі, деякі з них вже провалені.

Нагадаємо, раніше у відеопроекті «Слово і Діло» юристи аналізували законопроект про ринок землі з точки зору його застосування, зокрема, як відбуватимуться аукціони та чи спрацює система постконтролю, у тому числі й щодо іноземців.

Також ми переклали обіцянки президента Зеленського на піраміду Маслоу, та зробили тест про новий Трудовий кодекс.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: