Офіс генпрокурора відкрив справу через ескалацію на Донбасі

Читать на русском
Офіс генпрокурора розпочав кримінальне провадження за фактом обстрілів 18 лютого 2020 року збройними формуваннями РФ позиції підрозділів ООС на Донбасі.

Офіс генпрокурора розпочав кримінальне провадження за фактом обстрілів 18 лютого 2020 року збройними формуваннями РФ позиції підрозділів ООС на Донбасі.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що кримінальну справу порушили за ч. 3 ст. 110, ч. 5 ст. 260 КК України.

За даними слідства, окупанти вели обстріли по українським захисникам із забороненого Мінськими угодами озброєння. Ворог застосовував міномети калібру 120 мм, а також вів вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування. Внаслідок зазначених дій один український захисник загинув, п’ятеро отримали поранення.

Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні здійснює СБУ, процесуальне керівництво - управлінням нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, прокуратури Луганської області.

Нагадаємо, у вівторок, 18 лютого, бойовики атакували позиції українських військових поблизу Новотошківського, Горіхового, Кримського, Хутора Вільного.

Унаслідок обстрілу один військовий загинув, четверо зазнали поранень.

У соцмережах опублікували відео ранкового бою на Донбасі.

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що в п'яту річницю Дебальцевській трагедії бойовики і окупанти влаштували цинічну провокацію.

Також голова МЗС Литви Лінас Лінкявічюс висловив стурбованість у зв'язку із сьогоднішньою атакою збройних формувань Російської Федерації позицій підрозділів ООС на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: