Профільний комітет анонсував засідання через загострення на Донбасі

Читать на русском
Комітет Верховної ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки планує провести засідання через наступ бойовиків на Донбасі.

Комітет Верховної ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки планує провести засідання через наступ бойовиків на Донбасі.

Про це повідомив член комітету і глава фракції «Слуги народу» Давид Арахамія.

«Це буде відкрите засідання Комітету з нацбезпеки та оборони, і будемо заслуховувати фахівців з усіх боків, і політиків, і військовослужбовців, і експертів з цих питань, для того, щоб зрозуміти більш-менш картинку комплексно і тоді можна робити якісь висновки», – уточнив він.

Арахамія додав, що комітет може пройти або 18 лютого, або в середу, 19 лютого.

«Давайте подивимося, які будуть результати РНБО, тому що сьогодні точно на РНБО це буде розглядатися, можливо, там вже буде все зрозуміло. Якщо ні – може бути, зробимо такий блок завтра на комітеті», – резюмував нардеп.

Нагадаємо, у вівторок, 18 лютого, бойовки атакували позиції українських військових поблизу Новотошківського, Горіхового, Кримського, Хутора Вільного.

Унаслідок обстрілу один військовий загинув, четверо зазнали поранень.

Журналіст Юрій Бутусов написав, що таких широкомасштабних бойових дій на фронті не було з 2018 року.

У соцмережах опублікували відео ранкового бою на Донбасі.

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що в п'яту річницю Дебальцевській трагедії бойовики й окупанти влаштували цинічну провокацію.

Також голова МЗС Литви Лінас Лінкявічюс висловив стурбованість у зв'язку із сьогоднішньою атакою збройних формувань Російської Федерації позицій підрозділів ООС на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: