У РНБО обговорили ситуацію з коронавірусом

Читать на русском
У понеділок, 27 січня, відбулося засідання РНБО, на якому обговорили ситуацію з новим коронавірусом з Китаю і організацію протиепідемічного захисту населення України.

У понеділок, 27 січня, відбулося засідання РНБО, на якому обговорили ситуацію з новим коронавірусом з Китаю і організацію протиепідемічного захисту населення України.

Учасники наради наголосили на першочерговості виконання завдання щодо посиленого контролю над ситуацією з поширенням нового коронавірусу і злагодженої роботи всіх органів влади з організації відповідних заходів.

За результатами наради Міністерству охорони здоров'я доручено реалізувати системне широке інформування громадськості про ситуацію з розповсюдження коронавірусу.

Відомство має поширити рекомендації про ознаки вірусу, заходи щодо його попередження та лікування. Крім того, МОЗ спільно з Центром громадського здоров'я має посилити спроможності колл-центру для надання та отримання оперативної інформації.

Також планується випускати щоденний інформаційний бюлетень про ситуацію з поширенням коронавірусу в світі та в Україні.

Мінфіну доручено за необхідності передбачити додаткові витрати на забезпечення лікувальних закладів необхідними медичними препаратами та обладнанням.

Посольство України в Китаї має забезпечити поширення рекомендацій українським громадянам покинути територію країни.

МЗС рекомендуватиме українським громадянам утримуватися від відвідування Китаю найближчим часом.

Раніше в Міністерстві охорони здоров'я повідомляли, що перевіряють три випадки з підозрою на коронавірус, але напередодні запевнили президента, що в Україні випадків захворювання не зафіксовано.

За останніми даними, кількість загиблих у Китаї від пневмонії, викликаної новим типом коронавірусу, досягла 80 осіб. Вірус виявлений у 2794 осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: