У РНБО відповіли на відмову Ірану віддавати чорні скриньки літака МАУ

Читать на русском
У РНБО відреагували на заяву іранської сторони про відмову надавати Україні чорні скриньки в справі про авіакатастрофу літака МАУ під Тегераном.

У РНБО відреагували на заяву іранської сторони про відмову надавати Україні чорні скриньки у справі про авіакатастрофу літака МАУ під Тегераном.

Про це пише пресслужба відомства в понеділок, 3 лютого.

Україна очікує від Ірану неухильного дотримання всіх міжнародних вимог у розслідуванні обставин катастрофи літака МАУ і виплати компенсацій сім'ям загиблих.   Як заявив голова РНБО Олексій Данілов, Україна вкотре наголошує на своїй готовності до максимально тісної співпраці з іранською стороною в питанні розслідування причин трагедії та має для цього всі технічні та наукові можливості, зокрема в питанні дослідження чорних скриньок.   Київ очікує, що Іран буде дотримуватися статті 26 Чиказької конвенції та Програми 13 до неї в розслідуванні авіакатастрофи.   «Сьогодні комісія з розслідування причин катастрофи продовжує роботу і працює в штатному режимі, ми на постійному зв'язку з нашими колегами, які перебувають в Ірані. Позиція України залишається незмінною: ми наполягаємо на всебічному і повному розслідуванні всіх обставин катастрофи і виплати відповідних компенсацій сім'ям загиблих згідно з нормами міжнародного права», - сказав Данілов.

Раніше Зеленський визнав недостатньою компенсацію Ірану за катастрофу літака МАУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: