У Росії назвали умови для проведення нового нормандського саміту

Читать на русском
Рішення про проведення нового саміту в нормандському форматі буде прийнято при наявності прогресу у виконанні поточних домовленостей. Про це в Мюнхені заявив заступник глави МЗС РФ Олександр Грушко.
Ілюстративне фото. Архів

Рішення про проведення нового саміту в нормандському форматі буде прийнято при наявності прогресу у виконанні поточних домовленостей.

Про це на полях Мюнхенській конференції з безпеки заявив заступник глави МЗС РФ Олександр Грушко, пише ТАСС.

За його словами, була чітка домовленість, що нова зустріч у нормандському форматі має підбити підсумок того, що було обговорено на попередньому саміті.

«Домовимося посередині»: чого чекати від нормандської зустрічіЗаступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко заявив, що запланований на квітень саміт нормандської четвірки поки під загрозою зриву.

«Це стосується розведення сил, припинення вогню, розмінування, обміну полоненими, впровадження формули Штайнмайера в (українське, - ред.) законодавство і деяких інших речей», - сказав Грушко.

Як одну з головних перешкод на шляху реалізації мінських угод Грушко назвав «відсутність всякої готовність Києва до нормального діалогу з Донецьком і Луганськом».

Нагадаємо, 9 грудня 2019 року в Парижі відбувся саміт лідерів країн «нормандської четвірки». Президенти України, Росії, Франції та канцлер Німеччини обговорили питання врегулювання ситуації на Донбасі.

Також в Парижі відбулася перша двостороння зустріч Зеленського і Путіна.

Раніше міністр закордонних справ України Вадим Пристайко розповів, що підготовка до зустрічі в нормандської форматі, про проведення якої в квітні домовилися на саміті в Парижі, ще не почалася.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: