У Китаї назвали найбільш вірогідне джерело коронавірусу

Читать на русском
Кажани є найбільш вірогідним джерелом нового коронавірусу COVID-2019, заявили в міністерстві науки і техніки Китаю.

Кажани є найбільш вірогідним джерелом нового коронавірусу COVID-2019.

Про це заявили в міністерстві науки і техніки Китаю в суботу, 15 лютого.

«З точки зору джерела вірусу і епідеміології, крок за кроком виключаючи зв'язок джерел коронавірусу нового типу з домашньою птицею і худобою, припускаємо, що кажани - найвірогідніше джерело, що переносить пневмонію, викликану новим типом коронавірусу», - сказав голова управління з науково-технічного розвитку міністерства науки і техніки країни У Юаньбін.

13 лютого влада Гонконгу висунула нову версію поширення коронавірусу - за їхніми словами, вірус COVID-2019 може поширюватися по каналізаційних трубах. До цього, 7 лютого, китайські вчені прийшли до висновку, що ссавці панголіни можуть бути проміжними господарями коронавірусу.

Нагадаємо, понад 1700 співробітників медичних установ заразилися новим типом коронавірусу в Китаї, шість із них померли.

У ВООЗ заявили, що при несприятливому сценарії заразитися коронавірусом нового типу можуть до двох третин населення світу.

Раніше повідомлялося, що в Китаї розробили новий ефективний спосіб лікування страшної пневмонії, спричиненої коронавірусом 2019-nCov.

Як відомо, перші зразки вакцини від коронавірусу COVID-2019 можуть бути готові за півтора року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: