В Європі зафіксовули першу смерть від коронавірусу

Читать на русском
У Франції від коронавірусу COVID-19 помер китайський турист. Це перший випадок летального результату від пневмонії нового типу, зафіксований на території Європи.

У Франції від коронавірусу COVID-19 помер китайський турист.

Це перший випадок летального результату від пневмонії нового типу, зафіксований на території Європи.

Як заявила міністр солідарності та охорони здоров'я республіки Аньезе Бузін, помер 80-річний мандрівник з провінції Хубей, який прибув до Франції 16 січня. З 25 січня він утримувався в одиночній палаті паризької лікарні Біша. Протягом декількох днів його стан різко погіршився, після чого його помістили в реанімацію.

За словами Бузін, дочка покійного, у якої також діагностований коронавірус, теж проходила лікування в лікарні Біша. На даний момент її стан не викликає занепокоєння, скоро жінку випишуть.

Як повідомлялося, у провінцію Хубей прибули понад 25 тисячі медиків з усього Китаю для допомоги своїм колегам в боротьбі зі спалахом пневмонії, викликаної новим типом коронавірусу.

Також повідомлялося, що понад 1700 співробітників медичних установ заразилися новим типом коронавірусу в Китаї, шість із них померли.

Місія експертів ВООЗ в Китаї, яка збереться в повному складі вже в найближчі вихідні, буде складатися з 24 китайських і міжнародних експертів.

Нагадаємо, кількість жертв нового коронавірусу COVID-19 у Китаї зросла до 1523, заражені 66 492 особи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

***
Редакція «Слово і Діло» може не поділяти точку зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: