ВООЗ оголосила склад місії в Китаї

Читать на русском
Місія експертів ВООЗ в Китаї, яка збереться в повному складі вже в найближчі вихідні, буде складатися з 24 китайських і міжнародних експертів.

Місія експертів ВООЗ в Китаї, яка збереться в повному складі вже в найближчі вихідні, буде складатися з 24 китайських і міжнародних експертів.

Про це 14 лютого заявив генеральний директор організації Тедрос Аданом Гебрейесус.

«Місія складатиметься з 12 співробітників ВООЗ і міжнародних експертів і такої ж кількості з китайських колег», - сказав він.

Гебрейесус додав, що її завданням стане отримання додаткових знань про спалах нового типу коронавірусу для «глобальної відповіді» на неї.

22-23 січня відбулося засідання надзвичайного комітету ВООЗ в рамках Міжнародних медико-санітарних правил (ММСП) щодо пневмонії, викликаної новим типом вірусу. Тоді комітет рекомендував ВООЗ створити міжнародну багатопрофільну місію організації для боротьби з коронавірусом і включити до її складу національних експертів. Всім країнам світу рекомендували провести протиепідемічні заходи в повному обсязі і повідомляти ВООЗ про випадки інфікування.

Нагадаємо, кількість заражених новим коронавірусом (COVID-19) у Китаї, спалах якого стався в грудні минулого року, склав майже 64 тис. осіб, близько 1,4 тис. пацієнтів померли, одужали близько 7 тис.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

***
Редакція «Слово і Діло» може не поділяти точку зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: