ВООЗ назвала необхідну суму для боротьби з коронавірусом

Читать на русском
Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) необхідно 61,5 млн доларів на найближчі три місяці для боротьби з поширенням нового коронавірусу 2019 nCoV, спалах якого зафіксовано в Китаї.

Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) необхідно $61,5 млн на найближчі три місяці для боротьби з поширенням нового коронавірусу 2019 nCoV, спалах якого зафіксовано в Китаї.

Про це було заявлено у вівторок, 4 лютого, на 146-й сесії засідання виконавчого комітету ВООЗ в Женеві.

Згідно з підрахунками організації, на швидке встановлення міжнародної координації операцій по боротьбі з поширенням вірусу буде потрібно $ 12 млн, $ 4,5 млн - на дослідження та інновації і ще $ 45 млн - на оцінку готовності країн до епідемії і їх оперативного втручання.

Раніше в цей день влада Китаю повідомила, що рівень смертності в КНР серед хворих на новий коронавірусів знизився з 2,3% на початку спалаху до 2,1%. Крім того, зазначалося, що від коронавірусу в 2/3 випадків помирають чоловіки, а 80% летальних випадків зафіксовано серед людей старше 60 років.

На цей момент випадки захворювання виявлені в США, Франції, Сінгапурі, Німеччині, Південній Кореї. ВООЗ визнала спалах надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу.

Станом на 4 лютого загальне число тих, що заразилися коронавірусом в КНР склало 20 438 чоловік, 425 померли, 632 виписані з лікарень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: