Скільки правоохоронців припадає на душу населення в країнах світу

Читать на русском

Ми вже дослідили, скільки держслужбовців припадає на душу населення в країнах світу та з’ясували, що найбільше чиновників працює в Китаї, а найменше – в Латвії та Естонії. Сьогодні «Слово і Діло» пропонує подивитись, яка кількість населення припадає на одного правоохоронця в країнах світу.

Найбільше правоохоронців теж виявилося в Китаї. Загалом держава утримує 1,6 млн силовиків на 1,4 млрд населення. Щоправда, на одного правоохоронця припадає 896 китайців. Це найменший показник серед інших країн світу. Тобто щільність поліцейських на кількість китайців доволі мала.

Наприклад, у Російській Федерації «навантаження» на одного поліцейського становить 195 осіб, хоча загалом північний сусід має порівняно менше, ніж Китай, правоохоронців – 747 тисяч на понад 145 млн населення.

Схожа ситуація в Греції, де на одного правоохоронця припадає 196 греків, та в Хорватії – один поліцейський на 201 громадянина цієї країни.

У Сполучених Штатах Америки поліцейських більше – 687 тис. осіб, але в перерахунку на душу населення виходить, що один коп «обслуговує» 479 американців.

Щось подібне з кількістю силовиків у Румунії, де на кожні 406 громадян є один поліцейський.

А от у Фінляндії правова система побудована так, що їм вистачає одного правоохоронця на 736 фінів. У Швеції та Данії – один поліцейський на трохи більше 500 осіб.

Такі європейські країни, як Італія, Німеччина, Франція, Іспанія утримують приблизно по 250 тис. правоохоронців, що в середньому дає пропорцію: один поліцейський на 300 осіб.

В Україні працює майже 150 тис. правоохоронців на 41,8 млн українців (за даними Держстату). На одного силовика припадає 280 українців. Менше, ніж у Росії, але більше, ніж у сусідній Польщі, де один правоохоронець – на 384 поляки.

Співмірна з нашою «поліцейська» пропорція в Нідерландах (один на 284 особи), Словенії (290) та Чехії (265).

Трохи менше поліції потребують Португалія (один правоохоронець на 220 осіб), Угорщина (243), Болгарія (247), Словаччина (248).

Серед пострадянських країн найменша кількість поліцейських у Литві (по одному силовику на 335 жителів країни) та Естонії (340).

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» підрахувало, скільки депутатів обирають до парламентів різних країн світу та яку кількість людей представляє один парламентар.

Також ми розбирались, скільки жінок-депутатів працює в парламентах країн світу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: