Правоохоронці встановили організатора вбивства сина Соболєва

Читать на русском
Правоохоронці встановили організатора замаху на депутата Київської облради В'ячеслава Соболєва, у результаті якого загинув його трирічний син.

Правоохоронці встановили організатора замаху на депутата Київської облради В'ячеслава Соболєва, у результаті якого загинув його трирічний син.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Києва у вівторок, 17 грудня.

Причетним до організації злочину, за версією слідства, є 25-річний уродженець Росії, який залучив в якості виконавця 20-річного колишнього бійця АТО, з яким познайомився в зоні бойових дій на Донбасі.

«Під час особистої зустрічі, яка пройшла в одному з ТРЦ столиці, чоловік запропонував виконавцю скоїти вбивство депутата за грошову винагороду в розмірі $ 40 000, на що той погодився», - додали в прокуратурі.

Для реалізації злочину організатор надав снайперу інформацію про потерпілого, його адреси проживання і місця роботи, а також забезпечив його вогнепальною зброєю, транспортом і фінансував усі витрати, у тому числі й оренду гаража, де зберігалася зброя.

Інструкції для організації вбивства чоловік надсилав виконавцю в Telegram, а сам напередодні злочину виїхав за кордон, щоб забезпечити собі алібі.

На той час снайпер разом зі спільником самостійно визначив місце для вбивства - парковку біля ресторану, де часто з'являвся потерпілий.

«Увечері 1 грудня, коли депутат разом з дружиною і трирічним сином сів в авто, виконавець здійснив постріл, смертельно поранивши хлопчика», - додали правоохоронці.

25-річному організатору злочину оголосили підозру, вирішується питання про оголошення його в міжнародний розшук.

Нагадаємо, 4 грудня Шевченківський районний суд Києва відпустив під арешт на два місяці без права застави підозрюваного у вбивстві трирічного сина депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва.

Як відомо, увечері 1 грудня в центрі Києва обстріляли Range Rover депутата В'ячеслава Соболєва, внаслідок чого загинула трирічна дитина.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: