Росія скликала засідання РБ ООН щодо України

Читать на русском
Російська сторона ініціювала проведення Ради Безпеки ООН 18 лютого, на якому має намір обговорити виконання Мінських угод.

Російська сторона ініціювала проведення Ради Безпеки ООН 18 лютого, на якому має намір обговорити виконання Мінських угод.

Про це повідомив у середу ТАСС перший заступник постпреда Росії при ООН Дмитро Полянський.

«У зв'язку з п'ятою річницею Мінських домовленостей Росія запросила 18 лютого провести відкрите засідання Ради Безпеки ООН за участю представника ОБСЄ для аналізу виконання угод», - сказав він.

Раніше в Росії вкотре заявили про неприпустимість перегляду Мінських угод щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Також у МЗС РФ повідомили, що зустріч лідерів країн «нормандської четвірки», яка запланована на квітень, перебуває під загрозою зриву.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що підготовка до зустрічі в Нормандському форматі, про проведення якої в квітні домовилися на саміті в Парижі, зараз не почалася.

9 грудня в Парижі відбувся саміт лідерів країн «нормандської четвірки». Президенти України, Росії, Франції та канцлер Німеччини Володимир Зеленський, Володимир Путін, Еммануель Макрон і Ангела Меркель обговорили питання врегулювання ситуації на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: