Суд не змінив запобіжний захід пособнику кума Труби

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у клопотанні про зміну запобіжного заходу пособнику у справі колишнього керівника ГСУ ГПУ.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд не скасував запобіжний захід у вигляді 2,11 млн грн застави пособнику кума колишнього директора Державного бюро розслідувань, ексначальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Ігоря Щербини Валентину Шевченку.

Таке рішення 31 січня ухвалив Вищий антикорупційний суд за результатами розгляду клопотання адвоката підозрюваного, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Шевченка відпустили під 2,11 млн грн застави, поклавши на нього низку обов'язків. Втім адвокат підозрюваного подав клопотання про зміну запобіжного заходу із застави на особисте зобов'язання або нічний домашній арешт. Він вказував, що підозрюваний є пенсіонером і його статки та дохід не дають можливість повернути суму застави заставодавцю ТОВ «Енерго-Лекс», а тому просить змінити запобіжний захід.

Захисник додатково пояснив, що між заставодавцем та підозрюваним був укладений договір позики, відповідно до якого останній змушений щомісяця сплачувати 5% від суми позики. Таким чином, наявність запобіжного заходу у виді застави покладає на підозрюваного надмірний фінансовий тягар. Проте, вивчивши клопотання, суддя відмовила у задоволенні клопотання.

Нагадаємо, суд продовжив обов'язки кума Труби з пособником. Раніше суд заарештував гроші Щербини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: