Суд заарештував гроші кума Труби

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива і прокурора про арешт грошових коштів близької особи ексдиректора Держбюро.
Ігор Щербина з адвокатами

Суд заарештував майже 100 тисяч гривень, вилучених у кума звільненого директора Державного бюро розслідувань Романа Труби Ігоря Щербини, якого НАБУ і САП підозрюють у шахрайському заволодінні коштами.

Таке рішення 23 грудня ухвалив слідчий суддя Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

2-3 грудня детективи НАБУ проводили обшук у житлі Щербини. Під час заходів вони вилучили 99 500 гривень. У НАБУ просили накласти на гроші арешт з метою забезпечення можливої конфіскації майна як виду покарання. Суд клопотання задовольнив.

Як відомо, за даними слідства, Щербина за посередництва підприємця у сфері будівництва Валерія Шевченка вимагав від однієї зі столичних компаній-забудовниць 150 тисяч доларів неправомірної вигоди нібито для подальшої передачі ексдиректору ДБР Трубі. Очільник ДБР в обмін на гроші начебто мав забезпечити закриття кримінального провадження, що розслідує територіальне управління цього органу щодо дій згаданої компанії-забудовниці.

Нагадаємо, НАБУ затримало кума Труби. У САП розповіли деталі справи. Пізніше суд взяв Щербину під варту із альтернативою застави. Ці гроші за нього внесли і він вийшов із СІЗО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: