У «Нафтогазі» порівняли новий газовий контракт із попереднім

Читать на русском
У Нафтогазі кажуть, що умови нової газової угоди з РФ вигідніше для України, ніж умови попереднього контракту підписаного у 2009 році.

У «Нафтогазі» кажуть, що умови нової газової угоди з РФ вигідніше для України, ніж умови попереднього контракту підписаного у 2009 році.

Про це повідомив виконавчий директор НАК Нафтогаз Юрій Вітренко у Facebook.

Коболєв повідомив, що його не влаштовує в контракті з «Газпромом»У «Нафтогазі» повідомили, які саме моменти при підписанні контракту з російським «Газпромом» їх не до кінця влаштовують.

«Почну з того, що попередній контракт на транзит взагалі не містив зобов’язань «качай або плати». За правильного і вчасного повідомлення з боку Газпрому він взагалі міг скоротити транзит до нуля і не платити ні копійки», - підкреслює він.

Вітренко наголосив, що за старими умовами контракту українська сторона вимушена була купляти газ дорожче за ринкову ціну.

«Ну і навіть якщо подивися на фактичні дані, то побачимо, що до того, як ми кардинально змінили ситуацію, Україна платила за газ Росії в середньому на 5 млрд дол більше ніж отримувала за транзит. Якби ми зараз взяли на себе такі ж зобов’язання - Газпром, в мене немає підстав для сумнівів, з задоволенням би продовжив дію поточного контракту на 110 млрд кубометрів», - резюмував Вітренко.

Раніше Коболєв повідомив, що його не влаштовує в контракті з «Газпромом».

Нагадаємо, 20 грудня представники Єврокомісії, України та РФ досягли остаточної домовленості з принципових позицій щодо транзиту російського газу через територію України для європейських споживачів і врегулювання взаємних претензій.

Також незалежний Оператор газотранспортної системи повністю відокремився від групи «Нафтогаз» і почав автономну роботу - транспортування природного газу для споживачів України і ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: