Світові ціни на нафту еталонних марок знизилися

Читать на русском
Світові ціни на нафту еталонних марок знизилися у відповідь на несподіване зростання запасів у США.

Світові ціни на нафту еталонних марок знизилися у відповідь на несподіване зростання запасів у США. Про це свідчать результати торгів.

Так, березневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures подешевшали на 3,05 дол. (4,47%) - до 65,22 дол. за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на лютий на електронній сесії на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) обвалилися ще більше - на 3,25 дол. (5,18%) до 59,45 дол. за барель.

Таким чином, спред між актуальними контрактами на марки Brent і WTI складає 5,77 дол. на користь Brent.

«Чорне золото» стало дешевшати після того, як Міненерго США повідомило про збільшення запасів сировини на 1,2 млн барелів - до 431,1 млн барелів. Аналітики ринку навпаки очікували зниження цих запасів на 3,5 млн барелів.

Також на динаміку цін на нафту міг справити вплив виступ президента США Дональда Трампа щодо Ірану. Він з одного боку анонсував нові санкції проти цієї країни, а з другого - заявив про готовність до миру з Тегераном.

Раніше сенатори-республіканці закликали лідера США Дональда Трампа до деескалації напруженості у відносинах із Тегераном після ракетного обстрілу іранцями американських баз в Іраку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: