Гончарук хоче ліквідувати в Україні тіньовий ринок нафтопродуктів

Читать на русском
В Україні не буде тіньового ринку нафтопродуктів. Всі схеми будуть викриті і ліквідовані, а їх учасники - притягнуті до відповідальності.

В Україні не буде тіньового ринку нафтопродуктів. Всі схеми будуть викриті і ліквідовані, а їх учасники - притягнуті до відповідальності.

Про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук в Facebook.

«Для нас зрозуміла стурбованість гравців на ринку через нечесну конкуренцію і демпінгу з боку «тіньовиків». З ініціативи президента ми почали широку кампанію з ліквідації тіньових схем торгівлі нафтопродуктами», - зазначив глава уряду.

За його словами, всього здійснили 2200 перевірок силами ДФС, Нацполіціі і СБУ, перевірили інформацію про 1399 нелегальних АЗС, вилучили з обігу 4000 тонн паливно-мастильних матеріалів на загальну суму 93,4 млн грн, а також обладнання на суму 94,2 млн грн.

«Уряд зробив рішучі кроки. Спільно з нафтотрейдерами ми продовжимо боротьбу з нелегальними АЗС. Про це ми домовилися на черговій зустрічі сьогодні. Українці купуватимуть паливо європейської якості тільки у ліцензованих нафтотрейдерів. Це один із пріоритетів нашого уряду», - запевнив Гончарук.

Раніше повідомлялося, що майже 450 нелегальних АЗС ліквідували в Україні. Правоохоронці перевірили 787 заправок по всій Україні, з них 439 виявилися нелегальними і тепер закриті.

Нагадаємо, що Кабмін оголосив війну нелегальним АЗС. Прем'єр Олексій Гончарук дав доручення фіскалам і правоохоронцям до 9 січня закрити всі нелегальні заправки в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: