Співробітників СБУ перевіряють щодо зв'язків із фігурантами справи Шеремета – Геращенко

Читать на русском
Понад 10 співробітників Служби безпеки України перевіряють щодо зв'язків із підозрюваними в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Понад 10 співробітників Служби безпеки України перевіряють щодо зв'язків із підозрюваними в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це РБК-Україна розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Зокрема, перевірки стали реакцією на публікацію записів, які свідчать на користь того, що фігуранти справи про вбивство Шеремета могли бути пов'язані з СБУ. У самій спецслужбі це не підтверджують і не спростовують.

Водночас у МВС впевнені, що це не абстрактні зв'язки, а цілком конкретні, а заступник голови МВС Антон Геращенко заявив, що зв'язки підозрюваних із СБУ вже доведені.

«Це не «можливі зв'язки», а цілком конкретні. Це їхні контакти та їхнє спілкування (зі співробітниками СБУ – ред.), яке було далеким від дружнього. Це більш ніж дружнє спілкування, що дає слідству підстави вважати за необхідність перевіряти понад десять співробітників СБУ щодо їхньої спільної діяльності. Що зараз й проводиться», - уточнив він.

Раніше поліція довела зв'язок фігурантів справи про вбивство Шеремета.

Також нагадаємо, Офіс генпрокурора продовжив термін досудового слідства в справі Шеремета.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: