Поліція довела зв'язок фігурантів справи про вбивство Шеремета

Читать на русском
Нацполіція оприлюднила докази, які спростовують заяви захисту підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко та Андрія Антоненка про те, що вони не були близько знайомі.

Нацполіція оприлюднила докази, які спростовують заяви захисту підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко та Андрія Антоненка про те, що вони не були близько знайомі.

Про це повідомляє пресслужба Напцполіції у четвер, 6 лютого.   Слідство стверджує, що встановило тісні відносини між лікарем і музикантом, а також спростувало інформацію про те, що спілкування між ними обмежувалося темою ДТП за участю дружини і дитини Антоненка.   Згідно з опублікованою інформацією в 2016 році було зафіксовано 104 з'єднання між підозрюваними. До вбивства Шеремета було 14 з'єднань: 2 SMS-повідомлення і 12 дзвінків загальною тривалістю 40 хвилин (у середньому близько 3,5 хвилин на дзвінок).   Після 20 липня 2016-го встановлено 90 з'єднань: 16 SMS-повідомлень і 74 дзвінки. Також протягом 2016-го зафіксовано 252 повідомлення в мережі Facebook, у тому числі 89 - до вбивства.

Також слідство заявляє про невідповідності в деяких заявах захисту Кузьменко.   «Під час судових засідань адвокати і деякі свідки оприлюднили суперечливу інформацію щодо алібі підозрюваної... Під час розслідування окремі заяви адвокатів, свідків і підозрюваних спростовані», - йдеться в повідомленні.   Поліція описала декілька таких випадків:   1. Під час першого засідання суду адвокат сказав, що Кузьменко дізналася про вбивство Шеремета на роботі, переглядаючи вранці 20 липня 2016 року стрічку Facebook. Однак у подальшому і її захисник, і сама підозрювана кажуть, що в цей період Кузьменко перебувала у відпустці, що є документально підтвердженим фактом.   2. 18 липня 2016 року Кузьменко разом із нинішнім співмешканцем повернулася з відпустки в Одеській області. Тієї ж ночі лікар разом із колишнім чоловіком (на той час офіційно перебувають у шлюбі) поїхала до аеропорту «Бориспіль», щоб зустріти своїх батьків і сина з Туреччини.   Під час засідання 24 грудня 2019 року адвокат Кузьменко заявив, що жінка 19 липня 2016 року о 02:00 чекала в аеропорту «Бориспіль», а повернулися додому о 05:00.   Водночас, за інформацією поліції, син і батьки Кузьменко перетнули державний кордон України в період з 00:12 по 00:18. Крім того, трафік телефонних з'єднань номера лікаря свідчить, що Кузьменко вже о 1:24 була вдома.   Правоохоронці також сумніваються в правдивості свідчень колишнього чоловіка Юлії Дмитра Кузьменка. Відзначається, що під час судового засідання 24 грудня 2019 року він сказав, що з вечора 18-го по 20 липня 2016 року підозрювана перебувала з ним вдома і він чітко знає, де і з ким вона проводила час. Однак в суді 3 лютого чоловік заявив, що не знає, де і з ким була його дружина на відпочинку в 2016 році.

Раніше Офіс генпрокурора продовжив термін досудового слідства.

Також нагадаємо, суд залишив під арештом підозрювану у вбивстві Шеремета Кузьменко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: