Стало відомо про стан українців на заблокованому в Японії лайнері

Читать на русском
Серед інфікованих коронавірусом осіб на круїзному лайнері Diamond Princess, який перебуває на карантині в Японії, українців немає.

Серед інфікованих коронавірусом осіб на круїзному лайнері Diamond Princess, який перебуває на карантині в Японії, українців немає.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України в четвер, 6 лютого.

«Були відібрані зразки у 237 пасажирів і членів екіпажу, і проводиться їх вивчення. Зараз отримано результати тестування для 31 зразка, 10 з них виявилися позитивними на 2019-nCoV. За інформацією контактної особи ММСП Японії, громадян України серед зазначених 10 підтверджених випадків немає», - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що МОЗ Японії переводить пацієнтів з підтвердженою інфекцією нового коронавірусу до діагностичних лікарень і здійснює протиепідемічні заходи на судні. Решта пасажирів і члени екіпажу, у тому числі ті, хто очікує результатів, залишаться на судні щонайменше 14 днів.

Новий коронавірус зафіксований у Таїланді, Японії, Сингапурі, Тайвані, Малайзії, Австралії, Південній Кореї, Франції, Іспанії, Італії, В'єтнамі, США, Німеччині, Канаді, ОАЕ, Індії, на Філіппінах, у Фінляндії, Непалі, Камбоджі, Шрі-Ланці і Росії.

В Україні не зафіксовано жодного випадку захворювання коронавірусом.

Раніше Кабмін затвердив програму боротьби з коронавірусом. У лікарнях пройдуть навчання на випадок появи захворювання в країні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: