У МЗС повідомили, скільки українців перебуває на борту лайнера в Японії

Читать на русском
У МЗС України заявили, що на борту круїзного лайнера Diamond Princess біля берегів Японії знаходяться 25 громадян України - членів екіпажу судна.

У МЗС України заявили, що на борту круїзного лайнера Diamond Princess біля берегів Японії знаходяться 25 громадян України - членів екіпажу судна.

Про це повідомляє МЗС України.

«За попередньою інформацією, на борту лайнера перебуває 25 громадян України, які є членами екіпажу судна. Посольство України в Японії вживає оперативних заходів з метою перевірки зазначеної інформації та забезпечення належного консульського супроводу», - повідомили в прес-службі МЗС України в середу.   У міністерстві пояснили, що лайнер Diamond Princess знаходиться на рейді поблизу порту Йокогама (Японія), на судні оголошено карантин, починаючи з 07.00, 05.02.2020 строком на 14 діб. На борту лайнера перебувають 3700 осіб із 56 країн світу, з яких 2700 - пасажири, а решта - члени екіпажу.

«Зараз на борту лайнера японські медики вживають заходів з метою проведення діагностики всіх, хто знаходиться на судні», - підкреслили в МЗС. Також в міністерстві зазначили, що дане питання знаходиться на особливому контролі в МЗС та Посольстві України в Японії.

Раніше повідомлялося, що на борту круїзного лайнера, який був заблокований біля берегів Японії через підозри на коронавірус, знаходяться українці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: