Кабмін затвердив план запобігання занесення в Україну нового коронавірусу з Китаю

Читать на русском
Затвердили План запобігання занесенню і поширенню на території України нового коронавірусу з Китаю.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що уряд затвердив «План запобігання занесенню і поширенню на території України нового коронавірусу з Китаю.

Про це він повідомив у Тelegram.

Коронавірус у Китаї: що потрібно знати про хворобуКоронавірус у Китаї. Усе, що потрібно знати про хворобу – симптоми, профілактика та шляхи зараження.

«Розробляємо також плани на регіональному рівні для окремих областей. Лікарні повинні підготуватися до можливого випадку захворювання, визначити потребу в ліках та обладнанні. Крім того, уряд зобов'язує провести навчання в медичних закладах щодо готовності прийняти потенційних хворих. Міністерство охорони здоров’я має проконтролювати весь процес та допомогти методологічно», - написав він.

Також МЗС та МОЗ рекомендують тимчасово утриматися від туристичних і ділових поїздок до провінції Хубей та міста Ухань, де є найбільший ризик зараження, а також відкласти свої подорожі, які не є вкрай необхідними, до інших територій Китайської Народної Республіки.

Для китайських студентів, які навчаються в Україні, продовжено канікули.

Уряд також встановив режим підвищеної готовності для всіх систем цивільного захисту. Усі відповідні служби готові до оперативної мобілізації.

Нагадаємо, згідно з останніми даними через коронавірус захворіли 17 тис. осіб і 362 померли.

Також секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов повідомив, що в Україні розробляють власну систему для тестування на наявність в людини коронавірусу.

«Слово і Діло» розібралося, що за вірус зараз поширився в Китаї та які його симптоми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: