У НСЖУ відреагували на обшуки на «1+1»

Читать на русском
Національна спілка журналістів України стурбована обшуками у приміщеннях телеканалу 1+1 та у помешканнях журналістів цього телеканалу.

Національна спілка журналістів України стурбована обшуками у приміщеннях телеканалу «1+1» та у помешканнях журналістів цього телеканалу.

Про це на своїй сторінці у Faceboook повідомив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Баканов прокоментував обшуки на телеканалі «1+1»Голова СБУ прокоментував обшуки на 1+1, закликавши представників телеканалу не спекулювати фактами та не маніпулювати суспільною думкою, висвітлюючи розслідування справи щодо незаконного прослуховування прем‘єр-міністра України Олексія Гончарука.

«Обшуки мають насамперед відбуватися у фігурантів викривальних матеріалів, а не на роботі та вдома у їхніх авторів. Служба безпеки України не повинна залякувати журналістів і демонструвати готовність застосовувати свій репресивний арсенал проти українських ЗМІ та їхніх працівників», — написав Томіленко.

У НСЖУ вважають, що обшуки на одному національних телеканалів — «це сигнал тривоги для всіх журналістів: держава готова зазіхати на право журналістів тримати у таємниці свої джерела, а утиски свободи слова називати «необхідними слідчими діями».

Томіленко додав, що НСЖУ буде інформувати міжнародних партнерів про розвиток цієї ситуації.

У мережі обговорюють запис прослушки ГончарукаЗапис з прослуховуванням Олексія Гончарука опублікували 15 січня на YouTube. Слово і Діло зібрало реакцію соцмереж.

Нагадаємо, 5 лютого в редакцію програми «Гроші» прийшли з обшуками. Про це офіційно повідомили представники «1+1».

У СБУ заявили, що обшуки не пов’язані з діяльністю телеканалу «1+1».

Очільник Служби безпеки України прокоментував обшуки на «1+1», закликавши представників телеканалу не спекулювати фактами та не маніпулювати суспільною думкою, висвітлюючи розслідування справи щодо незаконного прослуховування прем‘єр-міністра України Олексія Гончарука.

У Раді скликають засідання комітету через обшуки на «1+1».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: