У Раді скликають засідання комітету через обшуки на «1+1»

Читать на русском
Голова комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що обшуки в приміщенні телеканалу 1+1 є обурливою історією і небезпечним прецедентом.

Голова комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що обшуки в приміщенні телеканалу «1+1» є обурливою історією і небезпечним прецедентом.

Про це повідомляє tsn.ua.

У зв'язку з цим найближчим часом він має намір скликати позачергове засідання комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.

«Очевидно, що це дуже небезпечний прецедент. Ми будемо скликати позачергове засідання комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, викликати правоохоронців, керівництво СБУ. Для того, щоб вони пояснили - чому справа, в якій журналісти не брали ніякої участі, стала підставою для того, щоб обшук здійснювали в приміщенні журналістів і ще й вилучали їхні засоби праці», - прокоментував він.

Також співробітники телеканалу повідомили, що під час обшуків в офісі правоохоронці вилучили два старі системні блоки і флешку з весільними фото.

«Нічого не знайшли, шукали спецзасоби, на які записували Гончарука. Вилучили два старі системні блоки і флешку з весільними фото», - розповіли співробітники.

За їхніми словами, в офісі «1+1» вилучили набагато менше, ніж удома у журналістів.

«У Куксіна, у Данька відбувалися обшуки. У них вилучили особисті речі - лептопи, флешки, комп'ютери, планшети (у Данька - ред.). Вони ще шукали Нізовцева, він в постанові суду, але він вже три роки не працює на телеканалі», - розповіли журналісти.

5 лютого в редакцію програми Гроші прийшли з обшуками. Про це офіційно повідомили представники 1+1.

В СБУ заявили, що обшуки не пов’язані з діяльністю телеканалу 1+1.

Голова Служби безпеки України прокоментував обшуки на «1+1», закликавши представників телеканалу не спекулювати фактами та не маніпулювати суспільною думкою, висвітлюючи розслідування справи щодо незаконного прослуховування прем‘єр-міністра України Олексія Гончарука.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: