Рейтинг схвалення Трампа досяг рекордних позначок

Читать на русском
Відсоток людей, які підтримують президента США Дональда Трампа, склав 49 відсотків. Про це говорять дані дослідження інституту громадської думки Gallup.

Відсоток людей, які підтримують президента США Дональда Трампа, склав 49%.

Про це говорять дані дослідження інституту громадської думки Gallup, опубліковані у вівторок, 4 лютого.

49% - рекорд для Трампа з січня 2017 року, коли він вступив на посаду глави Сполучених Штатів. Незгоду з нинішнім президентом США висловили 50% респондентів. 1% опитаних не визначилися. Відзначається, що раніше їх число становило в середньому близько 5%.

Відсоток підтримки Трампа серед прихильників Республіканської партії склав 94%. Це на 6% більше показників січневого опитування і також рекорд для американського лідера за весь час його роботи. В цілому роботу Республіканської партії схвалили 51% американців, що на 8% більше показників вересня минулого року.

У той же час відсоток схвалення Трампа серед прихильників Демократичної партії скоротився з 10 до 7%. Про симпатії до демократів висловилися 45% респондентів, що на 3% менше, ніж у вересні 2019 року.

Крім цього 63% американців підтримали дії Трампа з розвитку економіки США. Це рекордний показник не тільки для Трампа, а й для його попередника на посаді Барака Обами. Більш високий рівень підтримки економічної політики президента США був тільки у Джорджа Буша-молодшого в перші місяці після подій 11 вересня 2001 року.

25 січня рейтинг Дональда Трампа склав 44%. Тоді 56% респондентів підтримали обраний американським лідером економічний курс.

Нагадаємо, захист Трампа виступив із заключним словом в Сенаті у справі про імпічмент.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: