В Україні з'явиться Міністерство з питань окупованих територій

Читать на русском

У Кабміні було прийнято рішення про створення Міністерства з питань окупованих територій. Про це на нараді в Офісі президента за участю представників Кабінету міністрів і Верховної ради заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

За його словами це дасть можливість ефективніше працювати над питаннями роботи з людьми, які залишилися на окупованих територіях чи з переміщеними особами.

«Це дасть нам можливість набагато ефективніше працювати над питаннями реінтеграції Донбасу та питаннями роботи з людьми, які залишилися на окупованих територіях або переїхали на підконтрольну територію і є тимчасово переміщеними особами», - заявив Гончарук, інформує ОПУ.

Крім того, міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський зі свого боку зазначив, що триває робота над запуском українського телеканалу, який транслюватиметься на окуповані території.

Нагадаємо, що новий канал для окупованих територій почне мовлення з 15 лютого. На першому етапі він буде об'єднувати українсько - і російськомовні розважальні програми, серіали та кінофільми виробництва провідних українських медіагруп, інформаційне мовлення власного виробництва.

Також учора під час наради президента Володимира Зеленського з представниками Кабміну і фракції «Слуга народу» прем'єр Олексій Гончарук пообіцяв урізати зарплати міністрам.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: