Набув чинності закон про призначення керівників держустанов культури в ОРДЛО

Читать на русском
У середу, 5 лютого закон про внесення змін у деякі законодавчі акти України про збереження культурних цінностей набув чинності.

У середу, 5 лютого закон «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України (про збереження культурних цінностей» набув чинності.

Раніше він був опублікований у виданні «Голос України». Документ набирає в чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Чи можуть провести вибори в ОРДЛО восени разом з усією Україною?Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що вибори на окупованих територіях Донбасу повинні бути проведені паралельно з місцевими виборами в Україні восени.

Кабінет міністрів України протягом двох місяців з дня набрання чинності цього закону повинні привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим законом, а також забезпечити перегляд і приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим законом.

Документом передбачено на законодавчому рівні врегулювати призначення на посади керівників державних і комунальних закладів культури, державних і комунальних музеїв, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей, Автономної республіки Крим та міста Севастополь, з метою забезпечення збереження національної культурної спадщини і національного надбання українського народу.

Нагадаємо, у середу, 5 лютого, Верховна рада розгляне у першому читанні законопроект про внесення змін до закону про Вищий антикорупційний суд та внесення змін до Лісового кодексу.

Також на цьому тижні у планах у народних депутатів розглянути земельну реформу та легалізацію грального бізнесу.

Про що йшлося на Погоджувальній раді – в матеріалі «Слово і Діло».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: