Суд заарештував гроші нардепа Дубневича

Читать на русском
Апеляційна палата задовольнила скаргу прокурора на відмову суду заарештувати грошові коти члена українського парламенту.
Ярослав Дубневич з адвокатами в суді

Апеляційна палата заарештувала 119 000 доларів та 102 000 євро, які вилучили під час обшуку за місцем проживання народного депутата Ярослава Дубневича.

Таке рішення 4 лютого ухвалила палата Вищого антикорупційного суду, повідомили «Слово і Діло» в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Як відомо, 17 січня ВАКС відмовив НАБУ і САП в арешті грошей, вилучених у житлі Дубневича. Детектив вказував, що під час обшуку було вилучено 119 000 доларів та 102 000 євро. За версією слідства, ці гроші належать саме нардепу, що підтвердила його дружина під час обшуку. Сам Дубневич заявив, що ці гроші належать його зятю та доньці, а в нього перебували на зберіганні. Втім слідчий суддя відмовив у задоволенні клопотання.

Тому САП подала скаргу на це рішення. Вивчивши його, апеляційна палата скаргу задовольнила і заарештувала гроші Дубневича.

Як відомо, ВАКС відпустив Дубневича під 100 млн грн застави. Пізніше за нього внесли цю суму. Проте апеляційна палата ВАКС задовольнила скаргу САП на запобіжний захід, взявши Дубневича під варту із 90 млн грн застави. Він вийшов із СІЗО. Так, за нього переплатили 10 млн грн, які адвокат заставодавця просив повернути. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

На думку слідства, нардеп Дубневич, імовірно, є організатором схеми привласнення 93,2 мільйона гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ УЗ при поставці товарів за завищеними цінами в 2015-2017 роках. За даними детективів, будучи головою комітету Верховної ради з питань транспорту, він нібито організував і створив умови для закупівлі елементів колії за рахунок коштів підприємства УЗ з порушенням законної процедури, за завищеними цінами. Замість переговорної процедури закупівлі, як вважає слідство, нардеп організував проведення процедур відкритих торгів із залученням підконтрольних підприємств – ТОВ «Арго» та ТОВ «Корпорація КРТ», що спричинило нанесення збитків на суму 93,28 млн грн.

Нагадаємо, суд продовжив до 22 лютого обов'язки нардепа Дубневича.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: