Суд призначив підготовче засідання у справі «Спецтехноекспорту»

Читать на русском
Антикорупційний суд визначився із датою проведення підготовчого засідання за обвинуваченням колишніх посадовців оборонного підприємства.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд призначив на 13 березня підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишніх службовим осіб державного госпрозрахункового зовнішньоторговельного підприємства «Спецтехноекспорт».

Таке рішення 28 січня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

24 січня Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала цю справу до суду. У цій справі НАБУ підозрює звільненого директора «Спецтехноекспорту» Владислава Бельбаса, його попередника Павла Барбуля, ексзаступника директора СТЕ Володимира Муцинова, колишнього заступника начальника департаменту СТЕ Дениса Панасенка та ексначальника відділу СТЕ Тимофія Романюка.

Детективи встановили, що в 2009 році за ініціативою керівництва «Спецтехноекспорту» держпідприємство уклало з іноземною компанією Global Marketing SPLTD угоду про супровід одного з зовнішньоекономічних контрактів. За цим контрактом «Спецтехноекспорт» повинен був поставити військову продукцію, вироблену держпідприємством «Завод 410 ЦА» для Міністерства оборони Індії (Штабу Військово-повітряних сил). Посередництво нерезидента повинно було забезпечити укладення та подальше виконання зовнішньо-економічного контракту, за що «Спецтехноекспорт» заплатило 2,22 млн дол. Проте детективи НАБУ встановили, що Global Marketing SPLTD заявлені послуги не надавав, хоча між «Спецтехноекспортом» та іноземною фірмою було підписано акти про виконання робіт. На основі зазначених актів «Спецтехноекспорт» перерахував 2,2 млн дол. на рахунок Global Marketing SPLTD в банку Noor Islamic Bank в ОАЕ. Отже, держпідприємству завдали збитків на вказану суму.

Нагадаємо, суд продовжив обов'язки ексдиректору «Спецтехноекспорту» Барбулу. Також суд не скасував підозру в справі СТЕ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: