Суд не скасував підозру в справі «Спецтехноекспорту»

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив захиснику колишнього посадовця оборонного підприємства в скасуванні підозри в розтраті коштів.

Суд не скасував підозру колишньому заступнику директора державного госпрозрахункового зовнішньоторговельного підприємства «Спецтехноекспорт» Володимиру Муцинову, якого НАБУ і САП підозрюють у розтраті понад 50 млн грн.

Таке рішення 15 січня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат Муцинова подав до суду скаргу на повідомлену підозру його клієнту. На думку захисника, вказане повідомлення про підозру є необґрунтованим та таким, що не відповідає фактичним обставинам. Також, за його словами, підозра нібито не підтверджується матеріалами кримінального провадження, а також винесено з грубим порушенням вимог КПК України при ухваленні процесуальних рішень.

Крім того, захисник підозрюваного посилається на безпідставність продовження строків досудового розслідування керівником САП. На його думку, строки повинен був продовжувати слідчий суддя. Адвокат ще вважає недопустимими докази у справі, бо отримані з порушеннями законодавства та в не передбачений процесуальним законом спосіб.

Нагадаємо, суд продовжив обов'язки ексдиректора «Спецтехноекспорту» Павла Барбула. За даними слідства, він нібито хотів вплинути на перебіг слідства. Раніше суд продовжив обов'язки ексзаступнику директора «Спецтехноекспорту».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: