НБУ назве найкращу монету року в Україні

Читать на русском
В Україні розпочався перший етап конкурсу на визначення найкращої монети 2019 року. ЇЇ оберуть у 2 номінаціях.

В Україні розпочався перший етап конкурсу на визначення найкращої монети 2019 року.

«Відсьогодні стартує перший етап конкурсу «Краща монета року України». Участь у конкурсі беруть усі пам’ятні монети України, офіційно введені в обіг Нацбанком з 01 січня до 31 грудня 2019 року», - сказано в повідомленні пресслужби Національного банку України.

Конкурс проходитиме в два етапи: з 3 лютого до 6 квітня визначатимуться три монети, які наберуть найбільшу кількість голосів у 2 номінаціях.

«Краща монета року» – оцінюється, наскільки монета стала подією року, з урахуванням теми, художнього рівня виконання, дизайну, пластичного втілення, використаної технології.

«Краще розкриття теми» − оцінюється загальна концепція монети, її оригінальність, художнє рішення та вдале розкриття теми.

«На другому етапі конкурсу НБУ створить комісію, до складу якої увійдуть фахівці НБУ, експерти з образотворчого мистецтва, історії, нумізматики, представники музейної спільноти, уповноважених банків-дистриб’юторів. Члени комісії шляхом таємного голосування визначать кращу монету в кожній номінації», - повідомили у НБУ.

Раніше Велика Британія представила пам'ятну моменту з нагоди Brexit.

Також у коментарі «Слово і Діло» президент Центру антикризових досліджень Ярослав Жаліло розповів, в якій валюті українцям зберігати заощадження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: