Динаміка обстрілів: 253 порушення режиму припинення вогню в січні

Читать на русском

Тристороння контактна група в середині грудня не змогла домовитися про дату нового перемир'я на Донбасі, тому був продовжений режим припинення вогню, який оголосили ще в липні. Проте січень не був спокійним місяцем у зоні проведення операції Об'єднаних сил: з 2 січня до 2 лютого було зафіксовано 253 обстріли. «Слово і Діло» відстежило їх динаміку.

За вказаний період унаслідок обстрілів бойовиків загинули 12 українських військових, ще 38 зазнали поранень.

У перший тиждень року кількість обстрілів не перевищувало 5-6 за добу. Перше серйозне загострення сталося 10 січня на донецькому і луганському напрямках: бойовики били по наших позиціях з мінометів 82 і 120 мм, а також 120 мм гармат. Унаслідок обстрілу було поранено трьох українських військових.

Наступне таке загострення відбулося 16 січня, вже на луганському напрямку. 18 січня в зоні ООС було зафіксовано лише шість обстрілів, однак поранень зазнали відразу 10 військовослужбовців, ще один загинув.

Масовані обстріли на луганському напрямку були зафіксовані, крім цього, 16, 26, 28 січня, а також 1 лютого. 20 січня знову були обстріли на обох напрямках, унаслідок один військовий загинув і один зазнав поранень.

Нагадаємо, за даними ОБСЄ, на Донбасі з початку 2019 року загинули щонайменше 18 мирних жителів, ще 127 були поранені.

Раніше міністр оборони Андрій Загороднюк розкритикував розведення сил по всій лінії розмежування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: