ТКГ розробляє механізми для пошуку зниклих безвісти на Донбасі

Читать на русском
ТКГ щодо ситуації на Донбасі розробляє механізми для пошуку зниклих без вісти в зоні ООС. Про це повідомляє прессекретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

ТКГ щодо ситуації на Донбасі розробляє механізми для пошуку зниклих безвісти в зоні ООС.

Про це повідомляє прессекретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер у Facebook.

За її словами, в гуманітарній підгрупі продовжують роботу щодо взаємного звільнення людей, яка була успішно проведена 29 грудня 2019 року.

Нове розведення сил на Донбасі: за яких умов можливеМіністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що до наступного саміту нормандської четвірки повинні не тільки визначити три ділянки розведення сил і засобів, а й провести його.

«Досягнуто домовленості про відновлення пошуку зниклих безвісти: до наступного засідання ТКГ у Мінську будуть оброблені відповідні пропозиції щодо механізму організації цієї роботи за участю міжнародних організацій, в тому числі Міжнародного комітету Червоного Хреста», - заявила Оліфер.

Також вона додала, що під час засідання контактної групи українська сторона чітко заявила про рішення проблем безпеки - припинення вогню, виведення збройних формувань і військової техніки, а також встановлення контролю за кордоном, що є основним для виконання мінських угод.

«Світовий досвід врегулювання збройних конфліктів показує, що без встановлення державою контролю за своїм кордоном досягти миру неможливо», - заявив представник України в ТКГ Леонід Кучма.

Крім того, Оліфер відзначила, що ситуація з безпекою залишається складною.

«З боку НЗФ ОРДЛО тривають обстріли, в тому числі снайперські, а на лінії зіткнення діють їхні диверсійно-розвідувальні групи. Домовилися продовжити роботу для вирішення блоку питань безпеки, які є ключовими для України і світової спільноти», - додала вона.

Раніше Рада Європи привітала домовленості ТКГ із обміну полоненими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: