У штабі ООС заперечують мінування акваторії Азовського моря

Читать на русском
Військові заявили, що не було й мови про реальне мінування акваторії Азовського моря, а анонсовані заходи мають виключно навчально-тренувальний характер.

У штабі ООС спростували інформацію про те, що нібито було анонсовано мінування акваторії Азовського моря.

Відповідне повідомлення з'явилося в Facebook прес-центру штабу ООС в суботу, 18 січня.

Як наголосили військові, йшлося про те, що в Азовському морі відбуваються навчально-тренувальні заходи з бойової підготовки корабельно-катерного складу тактичної групи Тритон.

«У деяких вітчизняних ЗМІ з'явилося повідомлення про початок активної фази робіт щодо установки мінних полів уздовж десантно-небезпечної ділянки узбережжя Азовського моря. Щодо цього надаємо уточнюючу інформацію: заходи з бойової підготовки корабельно-катерного складу тактичної групи Тритон мають виключно навчально-тренувальний характер і не передбачають будь-яких дій, пов'язаних з реальним мінуванням акваторії», - заявили в штабі ООС

Раніше повідомлялося, що військові нібито анонсували мінні поля на Азовському морі. Тактична групи Тритон вже провела відповідні навчання - завантаження морських донних мін на корабель.

Нагадаємо, що Україна поскаржилася на РФ через її дій в морі. Україна спільно з Грузією заявила, що дії Росії в Чорному і Азовському морях перешкоджають морським рятувальним операціям в регіоні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: