Динаміка обстрілів: 285 порушень режиму припинення вогню в грудні

Читать на русском

У грудні обстріли українських позицій у зоні проведення ООС відбувалися щодня, навіть у новорічну ніч. У період з 28 листопада 2019-го до 1 січня 2020 року окупанти здійснили по українських військовослужбовцях 285 обстрілів. За цей період загинуло десять наших бійців та 25 воїнів зазнали поранень. «Слово і Діло» відстежило динаміку обстрілів українських сил у зоні ООС.

Ще наприкінці листопада, незважаючи на розведення військ, кількість обстрілів сягала 9-12 за добу. Відчутне загострення відбувалось на донецькому напрямку з 5 до 9 грудня, коли по українських позиціях гатили щодня, і пік обстрілів припав на 6 грудня – 14 разів за добу. Внаслідок обстрілів четверо українських військовослужбовців загинули і п’ятеро зазнали поранень.

Наступне загострення ситуації сталося на луганському напрямку і тривало з 10 до 14 грудня, коли ворожі сили здійснювали по 8-10 обстрілів щодоби, зокрема, з мінометів та гранатометів забороненого калібру. Внаслідок обстрілів 14 грудня один наш боєць загинув і двоє зазнали поранень.

Найбільше обстрілів сталося 26 грудня, коли по наших позиціях гатили 17 разів, внаслідок чого один боєць зазнав поранення.

У новорічні свята сталося 8 обстрілів, один український військовослужбовець отримав поранення.

Раніше «Слово і Діло» писало, що у листопаді кількість обстрілів зменшилася вдвічі порівняно із жовтнем.

Також ми повідомляли, що ЗМІ підрахували втрати військових на Донбасі в 2019 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: