Соціологи визначили рівень оптимізму українців

Читать на русском

Україна в 2019 році посіла 15 місце в міжнародному рейтингу оптимізму Gallup International з показником індексу 25 пунктів.

Про це свідчать дані дослідження, яке в Україні проводив КМІС.

За даними дослідження, у 2019 році дещо більше третини людей на планеті (37%) сподіваються в новому році на краще. Чверть (25%) залишаються песимістами, вважаючи, що буде гірше. Не чекають ніяких змін близько третини (31%). І лише 7% з відповіддю не визначились. Тобто індекс оптимізму в середньому склав 12 п., що нижче за результати всіх минулих років із початку досліджень (дані з 2013 року).

В Україні на краще в 2020 році сподіваються 42%, тоді як гіршого чекають 17% опитаних. Доволі багато респондентів, близько чверті (26%), які вважають, що нічого не зміниться. Це найвищий рівень оптимізму за 5 років вимірювання, що перевершив достатньо високий показник 2015 року.

Раніше Україна поліпшила позиції в рейтингу демократії.

Як відомо, українці вважають першочерговими реформами в країні антикорупційну, далі – реформу охорони здоров'я і пенсійну. При цьому 51% громадян відзначають, що владі не вдалося реалізувати жодної реформи, які вона намагалася впровадити.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: