Суд заборонив приватизувати «Центренерго»

Читать на русском
Господарський суд Києва заборонив здійснювати будь-які дії щодо приватизації компанії, про яку прем'єр-міністр сказав, що вона в топ-пріоритеті приватизації з боку Кабміну.

Фонду державного майна (ФДМ) заборонили продовжувати процес продажу компанії «Центренерго». Відповідне рішення ухвалив Господарський суд Києва.

Як випливає з матеріалів суду, компанія Укрдонінвест домагалася повторного забезпечення позову до Фонду держмайна у справі про приватизацію «Центренерго». Господарський суд задовольнив вимогу позивача.

«Вжити заходів щодо забезпечення позову ТОВ Укрдонінвест до ФДМ шляхом заборони вчиняти будь-які дії щодо здійснення приватизації ПАТ «Центренерго» до вступу в законну силу судового рішення за результатами розгляду справи по суті про визнання недійсним наказу ФДМ № 1572 від 13 грудня 2018 року», - говориться в рішенні.

За повідомленнями ЗМІ, компанія Укрдонінвест вимагає перезапустити конкурс з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону з продажу пакета акцій Центренерго, щоб взяти в ньому участь.

Раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявляв, що енергогенеруюча компанія ПАТ «Центренерго» знаходиться в топ-пріоритеті Кабміну щодо «великої» приватизації.

Раніше нардеп Михайло Бондар звернувся в НАБУ з вимогою перевірити наявність злочинної схеми в «Центренерго» з метою доведення підприємства до банкрутства.

Нагадаємо, у травні суд заборонив Фонду держмайна проводити приватизацію «Центренерго».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: