Українська делегація продовжить роботу в ПАРЄ

Читать на русском
Україна продовжить роботу в Парламентській асамблеї Ради Європи, незважаючи на підтвердження повноважень російської делегації.

Україна продовжить роботу в Парламентській асамблеї Ради Європи, незважаючи на підтвердження повноважень російської делегації.

Про це повідомила очільниця української делегації Єлизавета Ясько.

Зустріч із РФ у ПАРЄ вперше за 5 років: які завдання УкраїниУ понеділок, 27 січня, у Страсбурзі відкрилася зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ)

Раніше в ПАРЄ ухвалили резолюцію, яка повністю підтвердила повноваження російської делегації. Таким чином було закрито розгляд скарги, ініційованої латвійським депутатом Марією Голубєвою і підтриманої депутатами від України й інших держав.

Як підкреслила Ясько, варіант призупинення роботи в ПАРЄ не розглядається.

Також Ясько визначила три основні напрямки подальшої роботи української делегації в умовах, що склалися.

«Ми будемо активно і професійно працювати в ПАРЄ і в рамках мандата, отриманого від Верховної ради України. Ми будемо стежити, щоб Росія не використала трибуну ПАРЄ для поширення фейків і пропаганди. Будь-які антиукраїнські випади не залишаться без відповіді. Ніякої толерантності до зажмурювання очей на спробу зміни статусу окупованих територій України», - написала вона у Facebook.

Раніше повідомлялося, що ПАРЄ схвалила нову санкційну процедуру, що ускладнює санкції щодо країн, які серйозно порушили принципи Ради Європи.

Як відомо, зимова сесія триватиме до 31 січня.

«Слово і Діло» пропонує подивитись, які внески платять до ПАРЄ країни-учасниці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: