Зеленський поклав квіти до Пам'ятного хреста Героям Крут – відео (доповнено)

Читать на русском

У середу, 29 січня, президента України Володимир Зеленський взяв участь в церемонії покладання квітів до Пам’ятного хреста Героям Крут.

«Це передусім про неймовірну відвагу та хоробрість зовсім юних, не до кінця підготовлених курсантів, студентів і гімназистів, які стали на захист Української держави та змогли зупинити супротивника, який значно переважав їх за чисельністю та зброєю. Ми віддаємо шану стійкості та мужності молодих хлопців, які так само, як сьогоднішні захисники України на сході, слугують гідним прикладом нашим майбутнім поколінням», - сказав глава держави, інформує ОПУ.

Нагадаємо, в Україні 29 січня щорічно відзначається День пам'яті героїв Крут. Саме в цей день у 1918 році в 130 км на північний схід від Києва відбувся бій чотирьохтисячної більшовицької армії Михайла Муравйова проти загону київських студентів і бійців вільного козацтва.

Бій українських вояків проти більшовицької армії на станції Крути затримав ворога на чотири дні. Так добровольці утримали столицю на час, необхідний для укладання Брест-Литовського миру.

Нагадаємо, раніше Зеленський вшанував пам'ять жертв Голокосту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: