Сайдік завершив роботу в складі ТКГ

Читать на русском
Новим спецпредставником глави ОБСЄ в Тристоронній контактній групі в Мінську стала представниця Швейцарії Хайді Ґрау.

Австрійський дипломат Мартін Сайдік передав свої повноваження спецпредставника глави ОБСЄ в Тристоронній контактній групі (ТКГ) у Мінську представниці Швейцарії Хайді Ґрау.

У середу, 29 січня, він узяв участь в останніх для себе переговорах у цьому форматі, повідомила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар представника України на переговорах у Мінську Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«ТКГ ще раз подякувала послу Сайдіку за його роботу і привітала Хайді Ґрау з початком її каденції на цій посаді», - йдеться в повідомленні.

Оліфер зазначила, що в гуманітарній підгрупі нині триває робота із взаємного звільнення людей.

«Досягнуто домовленості про відновлення пошуку зниклих безвісти: до наступного засідання ТКГ у Мінську будуть оброблені пропозиції про механізм організації цієї роботи за участю міжнародних організацій, у тому числі і Міжнародного комітету Червоного Хреста», - розповіла вона.

У свою чергу, Хайді Ґрау закликала сторони до дотримання перемир'я на Донбасі. За її словами, кількість жертв серед цивільного населення на Донбасі зросла, незважаючи на зниження кількості порушень режиму припинення вогню.

«Оцінюючи загальну ситуацію безпеки в зоні конфлікту, хочу зазначити, що кількість порушень режиму припинення вогню в січні залишається нижчою від середнього рівня 2019 року. Однак кількість жертв серед цивільного населення, згідно з даними СММ ОБСЄ, у порівнянні з кінцем минулого року зросла», - заявила Ґрау.

Вона підкреслила необхідність забезпечення доступу СММ ОБСЄ згідно з її мандатом.

Раніше Мартін Сайдік визнав Росію стороною конфлікту на Донбасі. Також він висловив думку, що конфлікт на Донбасі може бути заморожений на десятиліття за прикладом придністровського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: