Сайдик закликав дотримуватися перемир'я напередодні нового навчального року

Читать на русском
Він переконаний, що відкриті дискусії між сторонами конфлікту необхідні для забезпечення дотримання перемир'я.

Спеціальний представник Діючого голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактної групи посол Мартін Сайдик закликав дотримуватися перемир'я на Донбасі перед новим навчальним року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ОБСЄ.

У Генштабі розповіли про кількість загиблих бійців з початку перемир'яЗСУ дотримуються перемир'я, кількість обстрілів, статистика знизилися, за словами Руслана Хомчака.

За його словами, він переконаний, що відкриті дискусії між усіма сторонами конфлікту необхідні для забезпечення дотримання сталого режиму припинення вогню.

«Глибоко переконаний, що, в дусі Мінських угод, відкриті дискусії між усіма сторонами конфлікту необхідні як для забезпечення дотримання сталого режиму припинення вогню, так і для мирного політичного вирішення конфлікту на сході України», - заявив він.

Крім того, він настійно закликав дотримуватися умови перемир'я.

«Настійно закликаю всі сторони цілком, повністю і беззастережно виконувати свої зобов'язання за перемир'ям, погодженим Тристоронньої контактною групою і успішно набув чинності 21 липня. Цього вимагає не тільки пам'ять про тих жертв, але і необхідність уникнути можливих нових жертв, особливо напередодні нового навчального року», - зазначив Сайдик.

Нагадаємо, на Донбасі опівночі з настанням неділі, 21 липня, стартував новий період перемир'я, який був узгоджений в Мінську в ході засідання Тристоронньої контактної групи. Його оголосили безстроково.

Тристороння контактна група (ТКГ) в ході засідання в Мінську 31 липня домовилася про початок розмінування прилеглих до мосту в Станиці Луганській територій з 1 серпня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: