Влада КНР розповіла про передачу коронавірусу контактним шляхом

Читать на русском
Коронавірус нового типу, спалах якого зафіксований у Китаї, може потрапити в людський організм контактним шляхом через слизову оболонку ока.

Коронавірус нового типу, спалах якого зафіксований у Китаї, може потрапити в людський організм контактним шляхом через слизову оболонку ока.

Про це у вівторок, 28 січня, заявив на брифінгу представник Державного комітету у справах охорони здоров'я Китаю Лі Сінван.

«Пневмонією нового типу можна заразитися контактним шляхом: якщо вірус потрапить на шкірний покрив ваших рук, а ви по необережності потрете очі, то може статися зараження вірусом. Тому необхідно носити захисну маску, ретельно мити руки - це знизить ризик поширення вірусу і зараження ним», - цитує його ТАСС.

Відзначається, що кількість заражених коронавірусів в Китаї зросла до 4547 осіб, з них 106 померли.

Перший спалах вірусної пневмонії, причиною якої виявився новий вид коронавірусу, був зафіксований наприкінці грудня 2019 року в китайському місті Ухань (провінція Хубей). Вірус, що отримав назву 2019 nCoV, швидко поширився в усьому світі. Зокрема, випадки зараження були зафіксовані в Австралії, Південній Кореї, Непалі, Малайзії, Японії, США, Франції і Канаді.

Китайські експерти досі не встановили джерело походження інфекції. Імовірно, причиною виникнення коронавірусу могли стати дикі тварини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: