У МЗС дали рекомендації українським туристам у Китаї через коронавірус

Читать на русском
У МЗС дали рекомендації українцям, які наразі перебувають або планують поїздку до Китаю через спалах вірусу нового типу 2019-nCoV.

У МЗС дали рекомендації українцям, які наразі перебувають або планують поїздку до Китаю через спалах вірусу нового типу 2019-nCoV.

Про це повідомляє пресслужба посольства України в Китаї та Монголії.

У МЗС закликали українців відстежувати інформацію на сайтах посольства України в Китаї та Міністерства закордонних справ, а також дотримуватись рекомендацій місцевих органів влади.

Також МЗС рекомендує:

  • при плануванні подорожі до КНР або всередині країни уточнювати актуальну епідеміологічну ситуацію в регіоні відвідування і утримуватися від поїздки до Уханю (пров. Хубей), в якому є найбільший ризик зараження;

  • вживати тільки належним чином термічно оброблені продукти тваринного походження і рибу;

  • уникати контакту з тваринами (живими або мертвими), відвідування ринків з продажу м'яса, цирків, зоопарків, тваринницьких ферм тощо;

  • не контактувати з людьми з ознаками респіраторних захворювань;

  • використовувати спеціальні маски для захисту органів дихання;

  • мити руки із засобами гігієни, особливо після відвідування місць масового скупчення людей і перед прийомом продуктів харчування;

  • користуватися антисептичними засобами на спиртовій основі;

  • при симптомах, схожих на грип або ГРВІ, мінімізувати контакти з іншими людьми і невідкладно звернутися до медичного закладу.

У разі потреби негайного консульського реагування українців закликають невідкладно звертатися за номерами «гарячих ліній» до посольства України в КНР (+8613701230647), або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: + 38044238 16 57, адреса електронної пошти [email protected].

Раніше в РНБО обговорили ситуацію з коронавірусом.

Також нагадаємо, Монголія закрила кордон із Китаєм через загрозу коронавіруса.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: