Німеччина має намір евакуювати своїх громадян з Уханя

Читать на русском
Німеччина планує якомога швидше евакуювати своїх громадян з китайського міста Ухань, звідки почав поширюватися смертельний штам коронавірусу.

Німеччина планує якомога швидше евакуювати своїх громадян з китайського міста Ухань, звідки почав поширюватися смертельний штам коронавірусу.

Про це повідомляє Der Spiegel.

За даними видання, в евакуації близько 90 німців візьме участь Бундесвер.

Німеччина приєднається до Франції, Португалії, Іспанії, Великої Британії і США, які заявили про наміри вивезти дипломатичний персонал і громадян через спалах коронавірусу.

Der Spiegel пише, що Німеччина і Китай ведуть дискусію щодо того, чи може Берлін використовувати військові літаки для евакуації своїх громадян.

Китайський уряд наполягає на використанні цивільних літаків, побоюючись того, що присутність іноземних військових літаків може викликати ще більшу паніку серед місцевого населення.

Згідно з інформацією Der Spiegel, літак ВПС Німеччини може вилетіти в Китай в середу або в четвер, і забрати близько 90 німців, які зареєструвалися в Федеральному міністерстві закордонних справ.

Кількість летальних випадків, викликаних новим коронавірусом, зросла до 81. На провінцію Хубей, де розташоване місто Ухань, припадає 76 смертей.

У Китаї число підтверджених випадків зараження перевищило 2700.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: