Держава профінансує меморіал Леоніда Каденюка – президент

Читать на русском

Президент Володимир Зеленський розповів, що держава візьме на себе фінансування меморіалу  першого астронавта незалежної України  Леоніда Каденюка.

Президент Володимир Зеленський розповів, що держава візьме на себе фінансування меморіалу першого астронавта незалежної України Леоніда Каденюка.

«Він – наша легенда. І сьогодні, 28 січня, йому виповнилося б 69 років. Сьогодні я дізнався, що майже за два роки після смерті Леоніда Костянтиновича й досі немає облаштованої могили та пам’ятника. Як мені відомо, проєкт меморіалу існує. Фінансування держава бере на себе, про що ми домовилися з урядом», - сказано в повідомленні ОПУ.

Президент Володимир Зеленський розповів, що держава візьме на себе фінансування меморіалу  першого астронавта незалежної України  Леоніда Каденюка.

Глава держави нагадав, що «ми часто починаємо цінувати своїх героїв лише після того, як вони йдуть від нас. А інколи не цінуємо навіть тоді, коли їх з нами вже немає. Таке ставлення з боку держави потрібно змінювати раз і назавжди».

Нагадаємо, у Чернівцях надали ім'я першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка однойменному міжнародному аеропорту.

«Слово і Діло» пропонує подивитись, який внесок в освоєння космосу зробили українські вчені, конструктори, інженери та як справи в космічній галузі сьогодні.

Як відомо, перший український космонавт Леонід Каденюк помер 31 січня 2018 року під час пробіжки в парку Царське Село. Йому було 67 років. Каденюк народився 28 січня 1951 року в селі Клішківці Хотинського району Чернівецької області в родині сільських учителів. У 1995 році був відібраний до групи космонавтів Національного космічного агентства України. Пройшов підготовку до космічного польоту в NASA на американському космічному кораблі багаторазового використання як фахівець із корисного навантаження.

У період із 19 листопада до 5 грудня 1997 року здійснив космічний політ на американському МТКК «Колумбія» місії STS-87. Під час польоту виконував біологічні експерименти спільного українсько-американського дослідження з трьома видами рослин: ріпа, соя та мох.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: